Wonen Bij

Grootste Woonblog van Nederland

De Chesterfield bank: nog steeds een erg populaire bank

Leather black sofa close-up. Luxury furniture

Al aan het eind van de achttiende eeuw kenden men de Chesterfield bank. De bank genoot toen al populariteit en het mooie is dat de populariteit altijd is gebleven. Want nog steeds is de Chesterfield bank erg in trek, zeker nu afgeweken wordt van de traditionele keuren. Het is met name de tijdloze uitstraling die de bank zo populair maakt. Hij staat in elk interieur en je hebt er jarenlang plezier aan.

Een zeer comfortabele bank

Steeds meer merken hebben de afgelopen tientallen jaren de Chesterfield bank in het assortiment opgenomen. Idealiter is de bank gemaakt van rundleer want op dat moment ervaar je het best denkbare comfort. Dit materiaal heeft ook de typische Chesterfield uitstraling. De Chesterfield banken zijn er in verschillende uitvoeringen en je hebt ook een bijpassende Chesterfield stoel. Bekendste model is de driezitter. Deze bank heeft vaak een zitoppervlakte van 147 centimeter, waardoor de totale breedte van de bank uitkomt op twee meter. De bank staat bekend om de zeer comfortabele indeling en vaak kunnen meer dan drie mensen prima tegelijk op de bank zitten.

Chesterfield bank is er in alle kleuren tegenwoordig

Een Chesterfield bank past tegenwoordig al helemaal in elke inrichting. Dat heeft vooral te maken met de kleuren. Voorheen was de Chesterfield bank vooral in klassiek bruin en de old style bruine kleur beschikbaar. Dat is tegenwoordig dus anders, waardoor de bank dus nu in alle denkbare interieurs past. De bank is er zelfs in zwart en beige om maar wat opties te noemen. Zwart met oranje en de klassieke kleuren; het geeft de Chesterfield bank een heel bijzondere en moderne uitstraling ook.

Niet alleen van leer, maar ook uitgevoerd in zijde en stof

De Chesterfield bank staat voor de typische Engelse stijl, daterend dus al uit de achttiende eeuw. Typisch Chesterfield is wel de genagelde voorzijde, die je dus ook bij de bank steeds terugziet. Traditioneel is de bank altijd uitgevoerd in leder. Maar ook wat dat betreft is er een flinke ontwikkeling geweest. Je hebt nu ook de Chesterfield van zijde en van stof. Chesterfield is overigens in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen merk. Het is de benaming van een Engelse meubelstijl. Chesterfield is echter vooral een Engels icoon geworden. 

Chesterfield wordt overal ter wereld geproduceerd

Chesterfield banken werden eerst ook alleen in ateliers in Engeland gemaakt. Toen de populariteit van de bank echter toenam, kwamen er steeds meer fabrikanten en dat wereldwijd. Nog steeds worden de banken en andere Chesterfield producten wereldwijd geproduceerd en nog steeds zijn deze klassieke meubels bijzonder populair. 

Mensen zoeken vaak nog steeds naar de traditionele uitvoering van de bank

Het zijn de nagels aan de voorzijde, het is het comfort en het is de uitstraling. Dat met de moderne kleuren maakt de Chesterfield bank een nog steeds razend populaire bank. De meeste mensen zoeken echter nog steeds toch de oude modellen, in de traditionele kleuren. Logisch, want de uitstraling die de banken hadden, is nooit door geen enkele bank meer geëvenaard.