Wonen Bij

Grootste Woonblog van Nederland

Wat is thermowood nou precies en waarom is het een goede keuze?

thermowood gevelbekleding bij HOUTvakman.be

Thermowood is enorm populair als luxueus tuinhout, maar wat is het nu precies? De vakmannen van HOUTvakman.be geven u graag antwoord op deze vraag: thermowood is thermisch gemodificeerd / verduurzaamd hout. Thermische modificatie is een proces waarbij hout onder zuurstofarme omstandigheden (>180 °C) wordt verhit. Dit maakt het hout een stuk duurzamer & sterker. Omdat het vochtgehalte sterk wordt teruggedrongen – naar circa 8-12% – is het hout ook minder ontvankelijk voor schimmels en houtrot. Thermisch modificeren verlengt de levensduur van het hout enorm, waarbij de levensduur tot maar liefst 10-15 jaar verlengd kan worden. Het hout werkt minder, is harder en het gewicht is lager. Ook is het hout wat donkerder van kleur en minder buigzaam. Thermo hout van HOUTvakman.be heeft over het algemeen een duurzaamheidsklasse van 1/2, een levensduur van 20 jaar of langer en wordt veel gebruikt voor gevels & terrassen. In een zoektocht naar thermowood gevelbekleding bij HOUTvakman.be heeft u de keuze uit een enorm diverse collectie, zowel op het gebied van houtsoort als rabatprofiel. 

Milieuvriendelijk & verantwoord hout om te gebruiken. 

Allereerst worden er geen chemicaliën aan het hout toegevoegd. Dit maakt het verduurzaamproces al zeer milieuvriendelijk. Het grootste voordeel zit hem echter in de mogelijkheid om “zachte” snelgroeiende houtsoorten effectief om te zetten in duurzaam tuinhout. In principe kan elke houtsoort worden gebruikt, maar normaal gesproken worden er ‘goedkopere’ (zacht)houtsoorten gebruikt, die ruim voorhanden zijn. Voorbeelden van populaire houtsoorten zijn (niet voor niets) vuren, grenen, essen, fraké en ayous.

Omdat voor het proces snelgroeiende houtsoorten gebruikt worden, helpt thermowood ook globale ontbossing tegen te gaan. Door velen wordt thermo wood gezien als het hout van de toekomst. Thermowood is met name een goed(koper) alternatief voor hoogwaardig tuinhout dat onbehandeld buiten toegepast kan worden, zoals bijv. hardhout, eiken, douglas & lariks. Neem snel een kijkje op onze website voor meer info!