Wonen Bij

Grootste Woonblog van Nederland

Arduin binnendorpels donkergezoet bij COMPOSIETvakman.be!

binnen drempel / dorpel van COMPOSIETvakman.be

Een arduin dorpel voor binnen bestelt u – perfect op maat gezaagd – eenvoudig online bij COMPOSIETvakman.be. Of u nu kiest voor licht- of donkergezoet, bij ons slaagt u altijd! Voor welke binnen drempel / dorpel van COMPOSIETvakman.be u ook kiest, deze wordt altijd nauwkeurig op maat gezaagd in eigen zagerij, naar wens afgewerkt door ervaren vakmannen & snel geleverd. Omdat er binnen onze categorie arduin dorpels te kiezen is voor twee basis varianten – licht gezoet & donker gezoet – lichten wij in een serie blogartikelen de verschillen uitgebreid toe. Ditmaal gaan we dieper in op onze donkergezoete arduin dorpels:

binnen drempel / dorpel van COMPOSIETvakman.be

(Donker) gezoet arduin. 

De term ‘zoeten’ betreft de laatste stap in het schuurproces van blauwe steen. Bij zoeten gebeurt dit met een hele fijne korrel. Zoeten zorgt voor een gladde afwerking van het oppervlak. Het zoeten van Arduin is een van de authentieke bewerkingswijzen van Belgisch hardsteen en zorgt voor een optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar en deze bewerking zorgt voor een minimale vuil- & en wateropname. Daarnaast zorgt een gezoete afwerking voor die kenmerkende ‘matte glans’ en bijzondere kleurtint van het echte ‘Belgian blue’ Arduin.

Bij arduin wordt gesproken over ‘licht / blauw gezoet’ en ‘donker gezoet’. In principe is de afwerking van beide blauwsteen afwerkingen volledig gelijk, het verschil betreft primair de kleur van het hardsteen. Deze kleurgradatie wordt gerealiseerd door een verschil in korrelgrootte tijdens het schuurproces van het arduin. Licht / blauw gezoet Belgisch hardsteen heeft die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint (Belgian blue) van authentiek arduin. Donker gezoet Belgisch hardsteen neigt meer naar antraciet als basiskleur.

Donkergezoet arduin is enorm populair voor binnen-toepassingen dankzij de toegankelijke antraciet kleurtint en de prachtige natuurlijke uitstraling: Een bijzondere combinatie tussen stijlvol & sfeervol. Donkergezoet / donkergrijs Belgisch hardsteen heeft een hele lichte satijnglans, maar oogt relatief ‘mat’ en dankzij de extreem fijne korrel zijn er praktisch geen cirkelvormige schuursporen meer te zien. Dit is namelijk wel het geval is bij licht gezoete blauwe steen (Belgian blue). Nieuwsgierig geworden, bekijk hier al onze blauwe steen / arduin dorpels >>