Wonen Bij

Grootste Woonblog van Nederland

Meer maatwerk in huis dankzij passende raamdecoratie

Met Poweredblinds heb je ook raamdecoratie op maat. Afhankelijk in wat voor soort huis jij woont en voor wat voor kamer jij raambekleding zoekt, kunnen de maten van de gordijnen verschillen. Zo hebben deuren meestal langwerpige gordijnen nodig en slaapkamer wat bredere gordijnen, maar toch nog smaller dan de gordijnen in de woonkamer. Het is dan ook erg handig dat naast gordijnen met een vaste maat, het ook mogelijk is om gordijnen te laten maken op maat. Het hoeft overigens niet te betekenen dat die gordijnen nooit meer gebruikt kunnen worden. Wat het wel betekent is dat je gordijnen hebt die precies passen op jouw ramen. Vaak ziet dit er mooier uit dan zogenaamde “one size” gordijnen.

Welke alternatieven zijn er voor gordijnen?

Gordijnen zijn tegenwoordig een van de meest voor de hand liggende manieren om jouw ramen te bekleden. Maar er zijn uiteraard ook andere manieren om jouw ramen te bekleden. Dit kan namelijk ook met lamellen, jaloezieen, raamstickers etc. Wat ook mogelijk is, is om een combinatie te gebruiken van de verschillende opties, zoals rolgordijnen in combinatie met raamstickers. Over het algemeen zijn al deze opties makkelijk om zelf te installeren. Hiervoor hoef je niet al te veel voorkennis te hebben. Wat betreft een elektrische aandrijving van gordijnen, hiervoor is het wel handig om je goed in te lezen in wat het betekent.

Welke raamdecoratie past bij mij?

Wanneer je een keuze gaat maken voor raamdecoratie kan het snel zo zijn dat je wordt overspoeld met de verschillende keuzes en opties. Het is belangrijk om voor het zoeken te bepalen wat jouw budget is, welke materialen je wilt en wat past bij jouw smaak en interieur. Op deze manier kan je gericht zoeken en heel makkelijk filteren. Het is ook handig om vooraf te bepalen of je liever iets kiest met een langere levensduur, of iets wat tijdelijk is. Dit kan invloed hebben op het budget. Iets met een langere levensduur kost over het algemeen namelijk meer geld, dit komt omdat het vaak gaat om betere kwaliteit.