Wonen Bij

Grootste Woonblog van Nederland

Waarom een rolgordijn met zijgeleiding?

zijgeleiding rolgordijn

Lees over de kwalitatief goede zijgeleiding rolgordijn van deze tijd. Het is een betere versie van de aloude rolgordijnen. Je kunt rolgordijnen aan de buitenzijde van de woning laten monteren, zogeheten screens, of als shutters aan de binnenzijde.

zijgeleiding rolgordijn

Tegengestelde adviezen

Als vroeger een rolgordijn nieuw was, dan hing het strak voor het raam. Maar door de jaren heen verdween dat aan de zijkanten. Ook als het een hor was, aan de zijkanten krulde de stof of het gaas om, en hing het niet meer zo strak. Het zijgeleiding rolgordijn is dus een logisch gevolg, de zijkanten kunnen niet meer omkrullen. Jij hebt de keuze of dat je het gordijn aan de binnen of de buitenzijde van het raam wil hebben. Hierin zijn tegengestelde adviezen. Sommigen geven het advies om voor screens te gaan. De ruit zelf zit dan tijdens zomerse hitte in de schaduw, het houdt de warmte daardoor beter buiten de woning. Andere adviezen gaan weer sterk richting kwetsbaarheid en vies worden. Screens krijgen te maken met regen en wind, maar ook worden screens vies van de luchtvervuiling. Het advies is dan shutters in de vorm van een zijgeleiding rolgordijn binnenshuis.

Er is enorm veel keuze

Het maakt niet uit of je voorkeur uitgaat naar screens of shutters, je hebt alle keuze. Het lijkt wel alsof met de shutters meer keuze is als je het licht speels in de woning wil laten vallen. Denk aan de uiterst klassieke jaloezieën die je kan laten schemeren, jaloezieën zijn trouwens ook met zijgeleiding te verkrijgen. In het begin ging het al over de hor, gaas als rolgordijn voor de achterdeur en op de deurposten de zijgeleiding werkt perfect. Je kan de keukendeur open zetten om te ventileren, en ook als je het licht aan zal doen komt er geen mug binnen. Online staan veel afbeeldingen van screens en shutters met zijgeleiding. Het merendeel past goed bij een moderne strakke inrichting maar hierin zijn uitzonderingen. De keuze met screens en shutters is enorm groot, de prijzen zijn te overzien, en de kwaliteit is goed.